Rouwen is een werkwoord

Tijdens mijn begeleidingen aan gezinnen merkte ik regelmatig hoeveel impact verlies heeft op een leven in allerlei aspecten. Hoe laat je een nieuw kind toe, als je je kind bent verloren? Hoe houd je van een nieuwe partner, als je voormalig partner is overleden? Ben ik gek in de manier waarop ik rouw? Is het normaal wat ik nu voel?

Je voelt een leegte, of dat nou na het verlies tijdens zwangerschap is, een verlies van een baan of het verlies van een dierbare. Hoe moet je verder?

Het verlies kan allesomvattend en allesbepalend zijn.

Als je het verdriet gevoeld en gezien hebt, kan het je leven makkelijker maken, zonder de herinneringen tekort te doen.

Dat is mijn missie: rouwen is een werkwoord. Als je er goed mee bezig bent, kom je tot een gelukkiger leven waar het verlies een mooie plek heeft.

Iedereen maakt het mee

Ieder mens, in zijn leven, krijgt te maken met rouw, dat kan zijn door verlies van een dierbare, maar het kan ook ontstaan door verlies van gezondheid, verlies van je baan, verlies van een zwangerschap, door scheiding of door einde van een werkzaam bestaan. Door dat verlies kan je in onbalans raken, dat vaak opgevangen kan worden door je omgeving.

Soms is de onbalans te heftig of te langdurig voor je omgeving en wil je de mensen om je heen niet constant belasten met jouw verhaal. Dan kan het misschien fijn zijn om een keer met mij te praten.

Als coach kan ik, samen met jou kijken waar ik je kan ondersteunen en handvatten kan geven hoe je het leven weer kan leven op een manier waarbij je het verlies beter kan dragen.

Angst om herinneringen kwijt te raken of de moeite om weer gelukkig te zijn en geluk toe staan in je leven. Moeite met je te binden in een relatie na verlies, of angst dat hetzelfde lot jou staat te wachten. Soms merk je dat je nog niet genoeg afscheid hebt kunnen nemen en is het fijn om hier nog aandacht aan te geven. Een herinneringsdoosje, een brief naar een overleden dierbare, een gesprek, stil te staan en toe te staan dat je verdrietige emoties hebt.

Hoe ziet een rouwcoaching traject eruit?

  1. Inventarisatie: we gaan je problematiek bespreken. Niet alleen op het gebied van verlies, maar ook wat het verlies tot gevolg heeft en hoe je leven er nu uit ziet.
  2. Traject bepalen: hoe gaan we het samen doen? Waar spreken we af, hoe vaak spreken we af, wat voor een soort opdrachten krijg je mee? En niet te vergeten, wat zijn de doelen die we samen gaan bereiken?
  3. Coachingsessies: daarna gaan we pas écht aan de slag. In onze eerdere gesprekken hebben we bepaald welke problemen we gaan aanpakken, en tijdens de coachingsessies zullen we hier doorheen lopen. Dit is uiteraard per persoon verschillend en het verschilt ook hoe snel we hier resultaat in boeken. Ik zorg ervoor dat ik iedere coachingsessie voorbereid en de regie neem om jou zo snel mogelijk je doelen te laten behalen.
  4. Resultaat: een coachingstraject is pas succesvol als we elkaar niets meer te vertellen hebben. Ik hoop dat je zo snel mogelijk zelf de kracht hebt om zelfstandig het leven weer aan te kunnen gaan.

Wat kan ik voor je betekenen

  • Jarenlange ervaring: ik heb jarenlange ervaring als coach, ouderschapscoach.

  • Bevoegd rouwcoach: alle mogelijke opleidingen heb ik genoten, waaronder alle NLP cursussen en de 2,5-jarige opleiding Psychosociaal Therapeut Verlies en Rouw.

  • Sterkere mensen maken: ik vind het geweldig om mensen door de storm heen te begeleiden, zodat ze weer zelf de macht hebben. Het verlies moet een onderdeel worden van jouw nieuwe leven, het mag er zijn en maakt je zelfs sterker.

  • Rouw op de kaart zetten: rouw is een onderdeel van het leven, dat vaak onderbelicht wordt. Waarom feliciteren we iedereen met het behalen van diploma’s, verjaardagen en promoties, maar vinden we het heel moeilijk om iemand te vragen naar rouw? Ik wil ervoor zorgen dat rouw op de kaart gezet wordt, en het makkelijker bespreekbaar wordt.

 

 

Contact opnemen?